Vertoeven bij de Vries

Vertoeven bij de Vries. Wat is dat heerlijk. Maar echt. Met een glimlach op mijn gezicht liep ik er rond en volgens mij ben ik er minimaal een uur binnen geweest. Gewoon. Omdat ik er geen genoeg van kreeg. Maar gelukkig mag je in een boekwinkel lang toefen.

Ik was op zoek naar een bepaald boek en ik wist waar ik het moest zoeken, maar ik wilde het nog even niet vinden. Want zolang ik het nog niet gevonden had, was er een legitieme reden om te dwalen.

Ik liep langs de oude muren die al meer dan 100 jaar geleden gemetseld zijn. Mijn vingers gleden langs de kaften van boeken en de mooiste boeken haalde ik er uit. Ik las hier en daar een beetje, om het boek vervolgens weer netjes terug te zetten. Oude stoelen versterken de sfeer en de open haard gaat aan de wandel met je fantasie. Het is de eerste boekwinkel waar ik kroonluchters aan het plafond heb zien hangen en dat het ook nog eens klopte met de sfeer.

Op precies de goede plek vond ik mijn boek. Netjes in de psychologiekast en precies tussen de twee juiste schrijvers in. Ik hou er van als de boeken op alfabetische volgorde staan. Inmiddels heb ik het boek uit. Maar dat geeft niets, want nu heb ik weer een goede reden om een tijd te vertoeven bij H. de Vries.

Boekwinkel H. de Vries vind je op de Gedempte Oude Gracht 27 in Haarlem.

Comment (1)

  1. Lauradenkt

    Heel mooie boekenwinkel inderdaad <3

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: