Taart, katten en kopjes

“Er zijn drie regels”, werd ons verteld toen we binnen stonden bij Kopjes. “Je mag de katten niet optillen, je mag de kattten niet voeren en je mag de katten niet fotograferen…. Met flits”. Tussen het woord fotograferen en met flits zat een kleine pauze. Ik dacht even dat ik mijn camera voor niks had meegenomen. Maar hoezee! Zonder flits fotograferen mocht gewoon. (En als je geen zin hebt om te lezen, hieronder vind je de overload aan foto’s.)

Nog twee stoelen waren er over in het Kopjes Café. Officieel heet het café, maar eigenlijk is het meer een huiskamer. Voor 20 man is er plek, en vol is vol. Toen we zaten en de jassen achter de stoelen hingen, kregen we een menukaart met allemaal lekkers. We bestelden een brownie-karamel en een red velvet cake. En terwijl we wachtten op de bestelling was het tijd om rond te kijken.

De ruimte is één en al kat. Kattenboeken, kattenschilderijtjes, kattenborden, kattenservetjes, kattenbeeldjes, krabpalen en kattenbedjes. En dan heb je natuurlijk ook nog de échte katten. Zeven stuks zijn er nu. Ze slapen, lopen rond of spelen. Als ze er geen zin meer in hebben, duiken ze de speciale Cats Only ruimte in, waar geen mensen kunnen komen. Toch was het wat onwennig, want wat kan je nou verwachten van de katten. Eigenlijk is het hun huis en zijn wij er te gast. Als een kat ligt te slapen is het niet de bedoeling dat je hem wakker maakt, maar als ze op je schoot komen liggen, dan mag hij daar wel lekker komen chillen.

Zes katten zijn in koppeltjes geplaatst, moeder & dochter, broertjes en zusjes. Eén kat is tot nu toe alleen geplaatst en dat is meteen de meest nieuwsgierige van het stel. Ze zijn nog op zoek naar een mooie, rode kater. Van de 7 katten zijn er 5 poezen en 2 katers. Ook in leeftijd verschillen ze, zo is de jongste momenteel 6 maanden en zijn er volwassen katten.

De reservering die je maakt is goed voor twee uur, ik vond het leuker worden naarmate er meer mensen weg gingen. Ik zou dan ook eigenlijk aanraden om nog even te wachten met reserveren en een keer op een rustig moment te gaan. En nog een tipje: ga op de banken zitten die achter in de woonkamer staan, daar liggen de katten graag.

IMG_4999 IMG_4966 IMG_4921 20150425_133240 IMG_4939 IMG_4947 20150425_124250 20150425_133703 20150425_134032 IMG_4876 IMG_4862 IMG_4910 IMG_4995 IMG_4978 IMG_4931 IMG_4873

Allemaal leuk en aardig. De allerleukste en allerliefste kat van de wereld blijft natuurlijk Spiekert! <3

Comments (6)

 1. Dina

  Dit is toch gewoon catlady heaven! Wat geweldig, zelfs kattenservetjes! Ooit vond ik in Wenen ook een poekie café (ook meer een huiskamer eigenlijk), ik was er niet weg te slepen, want je snapt als mede-catlady zelf natuurlijk ook wel dat je helemaal in je sas bent in zo’n katten café. Mooie foto’s heb je ook gemaakt, brengt de sfeer heel goed over (tenminste, dat denk ik, het ziet er super gezellig uit!).

  1. Lieke Spijker

   Dan moet je ook echt een keer naar het poekies cafe in Amsterdam als je in de buurt bent :)

 2. Madam Elisa

  Ik vind dit stiekem wel heel heel erg leuk :D

  1. Lieke Spijker

   Hahaha, Ga er stiekem heen dan! Want het is echt heul leuk :)

 3. Zina

  Ooooh wat onwijs leuk! Echt een gaaf concept, perfect voor alle crazy cat lady’s.

  1. Lieke Spijker

   Jaaa het is ook echt zo leuk! Ik denk zelfs dat het leuk is als je maar een beetje van katten houdt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: