Spiek bij de dierenarts

Ik weet het altijd al een paar weken. En ik hou het geheim. Pas op het moment dat ik de tas tevoorschijn pak weet Spiek het. De dierenarts.

Dwars door Amsterdam-Oost fietsen we naar de dierenarts. Ik fiets, zij zit in de tas. Mauwend. We draaien over de rotonde, gaan bruggen over, staan stil voor een stoplicht en onderwijl razen de auto’s voorbij. En Spiek mauwt nog steeds. Tot we aankomen bij de dierenarts. Eindelijk wat rust.

Waar ze anders met geen mogelijkheid in de tas wil, wil ze er bij de dierenarts niet uit. Eenmaal op de onderzoekstafel is ze toch altijd lekker rustig. Ze laat de handen van de dierenarts haar werk doen. Ze ontvangt complimentjes over haar glimmende vacht en haar goede gebit. Haar oren worden nagekeken, er wordt gevoeld rondom haar maag en met de stethoscoop luistert de dierenarts naar haar hart. Tot slot mag ze op de weegschaal. 3.7 kilo. Als ik haar rond de 3,5 kilo kan krijgen is ze helemaal perfect.

Toch was het vorig jaar leuker. En dat kwam door de dierenarts. Zij schreef zoiets leuks in Spieks dierenpaspoort. Daar smelt ieder catlady hartje van. <3

spiek2

 

 

Comments (6)

 1. Dina

  Zo ongelooflijk typisch, NOOIT willen katten in het reismandje of in de reistas, maar als ze eenmaal bij de dierenarts zijn, willen ze er niet meer uit. Fijn dat alles goed gaat met Spiek!

  1. Lieke Spijker

   Jaa haha! Maar ze wilde er bij de dierenarts ook niet direct weer in. Het is ook wel eens geweest dat ze direct weer in het mandje sprong :’)

 2. Angelina

  Haha inderdaad net wat Dina zegt, heel typisch! ;-) Alleen die van mij krijg ik echt nooit meer in zijn reismandje… Na 2 slechte ervaringen, wil die er echt niet meer in.. ;-)

  1. Lieke Spijker

   Ik heb het mandje gewoon in de woonkamer staan en dan heeft Spiek niet alleen maar nare ervaringen met het reismandje. Soms speelt ze er ook in :). Misschien een goede tip ;-)

 3. Anna

  Herkenbaar inderdaad. Meestal geven wij een paar dagen vóór een dierenarts bezoek de kat eten in zijn reismandje. Dan gaat hij er op de dag zelf zó in :P

  1. Lieke Spijker

   Oeh, dat is ook een slimme methode! In principe staat het reismandje gewoon in de kamer en ze speelt er ook in. Maar ze voelt het aan als we weg moeten denk ik haha

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: