Hoi, mijn naam is Lieke!
Op Liekespijker.nl vind je verhalen en foto’s van dingen die ik zie, hoor, lees, bewonder en aai. Ik leg de momenten vast en schrijf ze op. Vooral voor mezelf, om het later nog eens terug te lezen.  De updates komen hier zeer onregelmatig. Maar wees gerust, ze komen heus wel.
Lieke Spijker

Over wie ik ben: Lieke Spijker

Haarlem is de stad waar mijn leven zich afspeelt. Daar, tussen de hoofdstad en de zee, verzamel ik momenten. Mooie teksten onthoud ik, leuke activiteiten leg ik vast en met mijn fotocamera zorg ik ervoor dat geen enkel detail aan mij ontsnapt.

Al deze momenten verzamel ik hier. Ik probeer de juiste woorden achter elkaar te zetten en de beelden tot leven te laten komen op je scherm. Dat is wat ik graag doe. Bezig zijn met tekst en beeld. Om de prachtigste momenten te bewaren.

Het zijn twee communicatievormen waarvoor ik heb geleerd, mezelf dingen aangeleerd heb en waar ik gevoel voor heb. En waarom zou ik dat allemaal voor mezelf houden? Daarom deze website. Ik plaats mijn recente werk dat ik geschreven heb en gefotografeerd heb.

De fotograaf in mij

Het was de fotografie- en video-opleiding die mijn liefde voor beeld groter en groter wist te maken. Ik leerde er de belangrijke basis. En ook al heb ik sinds 2008 een diploma op zak, en ging ik verder studeren, de camera en de bewerkingprogramma’s hebben altijd een grote invloed gehad op mijn vrije tijd. Want oh, wat ga ik graag op pad om plaatjes te maken.

Momenten omzetten in herinneringen. Dat is wat ik graag doe. Voor mezelf, maar ook voor anderen. Een fotoshoot van je kinderen, of misschien juist van je ouders, of liever een foto van je slapende kat? Het kan allemaal en ik help je graag om een moment voor het leven te hebben. Wil je dat ik je help? Neem dan contact op met mij.

FOTOGRAFIE

Eigenlijk heb ik de camera altijd bij me. Ik fotografeer met de Canon 500D. Misschien is ‘ie wel eens toe aan vervanging, maar wanneer vervang je je eerst gekochte spiegelreflexcamera..?

De schrijver in mij

Dat ik van woorden hou, was al op jonge leeftijd zichtbaar. Ik was dat meisje dat altijd ging lezen als andere kinderen gingen tekenen en spelen. En nog steeds houd ik van woorden. Ik vraag me regelmatig af hoe het met mijn hoofdpersonage gaat in het boek dat op dat moment op mijn nachtkastje ligt.

Het schrijven kwam later, veel later. Maar daarom niet minder geliefd. Nadenken over zinnen, het begrijpbaar maken van teksten en ervoor zorgen dat de lezer met plezier leest. Dat is waarom ik van teksten schrijven houd. Teksten schrijven kan ik ook voor jou. Van alles is mogelijk. Het enige wat je moet doen is even contact met mij op te nemen. Dan volgt de rest vanzelf.

DESIGN

Photoshop vind ik misschien wel het leukste aan fotografie. De mogelijkheden zijn eindeloos. En nu ik bezig ben om mezelf Indesign en Illustrator eigen te maken, wordt het alleen maar leuker!

SPIEK

Spiek is de kat die ik in 2010 op Marktplaats kocht. Je vindt haar hier in verhalen en foto’s. En natuurlijk in mijn hart.

INTERNET

Internet is misschien wel het overkoepelende woord dat bij mij past. Al jarenlang ben ik hier (te) veel uur op te vinden. Maar dat is niet erg, want het past me goed.

PHOTOGRAPHY
Photoshop
WRITING
INDESIGN
Illustrator
FINAL CUT PRO
AVID