Het is eindelijk maart!

Als wintermeisje kijk ineens weer uit naar lente-achtig weer. Want eerlijk is eerlijk: dat is een stuk leuker als je vooruitzicht hebt op een eigen tuin. Lezen in de zon, op blote voeten in de tuin en een beetje tuinieren. Het liefst maak ik deze zomer nog een klein moestuintje. Een tuin he-le-maal voor mij alleen, en voor Spiek natuurlijk.tuin-lieke

Voor Spiek gaat er denk ik een een soort nieuwe wereld open. Want ze krijgt voor het eerst in haar leventje een kattenluik. Ik zie mezelf al voor de deur zitten om Spiek te leren hoe zo’n klepje nou precies werkt. Maar ik weet zeker dat ze het fijn gaat vinden om altijd lekker naar buiten te gaan, maar ook om weer naar binnen te kunnen en lekker te gaan slapen.

Ik kan gaan koken op gas. Geen elektrisch kookstel meer. Nooit meer. Meerdere gerechtjes tegelijkertijd kunnen bereiden. Misschien ga ik koken dan nog wel eens leuk vinden. En ik heb een eettafel waar ik met meerdere mensen tegelijkertijd aan kan zitten. Maar er kunnen ook bordspellen aan gespeeld worden, want daar heb ik ineens ook plek voor.

Ik kijk ook zo uit naar mijn bank, want ik heb me toch een fijne uitgezocht. Zoveel zin om daar op te gaan zitten(lees: hangen). Het is een hoekbank waarop ik languit kan liggen. En Spiek zou ook languit kunnen liggen, maar liever ligt ze lekker op mijn schoot. Dan kijken we samen naar onze grote tv. Met een tv abbonnement waarop je dingen kan die we nog niet kennen, zoals: uitzending gemist op je tv, opnemen of begin gemist. Zin in!

Ik ga met de auto naar werk. Mijn eerste, echte, eigen auto. Maar ik kan met mijn vosje ook even naar het strand of naar de bossen, naar Zevenaar of naar overal en nergens. Zin in!

lieke-auto

Ja, het is maart. Eindelijk. Ik heb de maanden afgeteld. Het is namelijk de maand waarin er een paar grote veranderingen staan te gebeuren in mijn leven. Ik krijg namelijk twee nieuwe sleutels. Eén sleutel van een huis en één sleutel van een autootje.

Comments (7)

 1. Liliane

  Nu al mooie vooruitzichten voor maart! Wat fijn! Ik kan ook niet wachten tot de lente.
  En een avondje spelletjes aan zo’n mooie tafel? SUPERgezellig! Geniet ervan <3

  1. Lieke Spijker

   Dankjedankje! Eerst nog even klussen en verhuizen :)

 2. Zina

  Wat een fijn vooruitzicht! Ook ik kan niet wachten op de lente, heerlijk buiten ontbijten/lunchen/dineren, zonder jas naar buiten :D Geniet van de komende (spannende) tijd!

 3. Yvonne

  Wauw!! Het gaat goed met je zo te lezen. Wat ontzettend leuk om te lezen
  Het is je gegund

  Gefeliciteerd met je twee sleutels ;)

  Liefs, Yvonne en een knuffel van Sammy voor Spiek.

 4. wilja

  Mooi geschreven!!!

 5. Dina

  Wat spannend zeg, dat van de sleutels. :D

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: