Cadeautje voor Spiek

Spiek weet zelf nog niet hoe blij ze hier van gaat worden. Naar buiten kunnen terwijl ik aan het werk ben en ten alle tijden weer naar binnen kunnen. Ik zie mezelf over een maand of 4 al met Spiek voor de deur zitten om haar te leren hoe dit werkt.

Want we hopen over een maand of 3 te kunnen verhuizen naar een huis met een tuin. Een tuin heeft ze nu ook al, heel veel tuin zelfs. Maar een kattenluik heeft ze nooit gehad, omdat dat niet in de huurhuisdeuren mocht. Dus had ze altijd de luxe van een mens (hoi) die de deur op haar wenken bedient.

Om te vieren dat de eerste stap van het koophuis voltooid was, kocht ik een kattenluik. Tijdens de bezichtiging zag ik al dat er veel andere katten in de omgeving wonen, dus ging ik op onderzoek uit. Vreemde katten in huis willen we dan niet meer. Wat bleek: er bestaan kattenluiken die op chipnummers van je kat werken. Ideaal dacht ik zo, want zo kan alleen Spiekje naar binnen en de vervelende buurkatten die haar gaan pesten, krijgen een kattenluik in hun snoet.

Ik fietste langs de Amsterdamse grachten naar 4Cats. Kleinte tip voor catlady’s, want ze hebben werkelijkwaar alles voor katten. Het winkeltje zit op het Waterlooplein in Amsterdam. Daar aangekomen zag ik het kattenluik wat ik wilde hebben staan. Ik vroeg nog wat uitleg en was al snel overtuigd om dit kattenluik te kopen. En het beste van alles: hij was bij 4cats goedkoper dan de prijzen die ik op internet zag.

Nu moeten we alleen nog verhuizen, dit kattenluik in de deur monteren en Spiek leren hoe dit werk. Dan komt er waarschijnlijk wel een blogje over wat wij van dit kattenluik vinden. Tot die tijd blijf ik de deur  met liefde op haar wenken bedienen.

IMG_3166

Comments (6)

 1. Dina

  Aaaaawh wordt Spiek ook wel eens gepest door de stomme buurkatten? Mango wordt ook altijd geklierd en gepest en dan moet ik haar weer redden.

  1. Lieke Spijker

   Haha waar we nu wonen valt het wel mee. Maar ik vermoed dat als we ergens anders wonen ze helemaal onderaan in rangorde staat :’)

 2. Sas

  Onze katten kunnen helaas nu alleen op het balkon, aangezien we in een flat wonen. We zitten er wel aan te denken aan de voorkant een kattenluikje te maken en het af te bakenen zodat ze op het balkonnetje kunnen wanneer ze willen. Nog even kijken…

  1. Lieke Spijker

   Op een balkonnetje lijkt het me dan weer enger om ze op te laten als ik er niet zou zijn. Of heb je er een net voor hangen ook? Denke toch dat katten het wel fijn vinden om af en toe lekker buiten te zijn.

 3. Lyanne

  Aah wat een lief cadeautje!

  1. Lieke Spijker

   Jaaa denk dat ze het zelf ook heel leuk gaat vinden haha

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: