Filmtips #5

Filmtijd! Ik heb weer vijf mooie films uitgelicht die ik afgelopen tijd gekeken heb. Good to know: al deze films staan op Netflix. Mijn favoriet is toch wel de eerste die in deze lijst voorbij komt: The secret Life of Bees.

The Secret Life of Bees

the-secret-life-of-bees

The Secret Life of Bees (2008). Vond je The Help een mooie film? Dan is The Secret Life of Bees zeker een aanrader. De film speelt zich af in South-Carolina in het jaar 1964. De veertienjarige Lily Owens groeit alleen op bij haar vader, en die relatie is verre van goed te noemen. Samen met de Afro-Amerikaanse huishoudster Rosaleen vlucht Lily weg van haar vader en haar slechte leven. Ze zwerven op straat, tot ze wordt aangetrokken door een honingpotje. De twee worden opgevangen door drie zussen die hun geld verdienen met het maken van honing. En terwijl ze helpen met het maken van honing en van alles leren over de familie die hun onderdak biedt, krijgt Lily beetje bij beetje meer informatie over de dood van haar moeder.

 

Freedom Writers

freedom-writers

Freedom Writers (2007) is een waargebeurd verhaal, en ik houd heel erg van waar gebeurde verhalen. De film gaat over een lerares die op een school komt in een achterstandswijk. Ze heeft heel veel moeite met het gedrag van de kinderen. Maar al snel merkt ze ook dat het wordt veroorzaakt door de gruwelheden waar de kinderen in het dagelijkse leven mee te maken krijgen. Ze wil hun gedrag veranderen en dit doet ze door een nieuw project waarbij ze hen respect, tolerantie en andere waarden bij wil brengen. Het gaat niet makkelijk, maar het gaat steeds beter. En hoe verder het project komt, hoe meer je ziet welke invloed het project op het gedrag van de kinderen heeft.

 

The Jane Austen Book Club

jane-austen-book-club

The Jane Austen Book Club (2007) is een heerlijke vrouwenfilm. Eerlijk? Ik kende geen enkel verhaal van Jane Austen, maar door deze film ben ik zeer nieuwsgierig geworden. Vijf vrouwen en één man richtingen een boekclubje op met als hoofdonderwerp: Jane Austen. Eén keer in de paar weken komen ze samen en bespreken ze een nieuw verhaal. Er ontstaat een sfeer waarin liefde, vriendschap, ruzie en allerlei moderne relaties voorkomen. Ze zijn dol op de verhalen van Jane Austen. Tot ze zich realiseren dat ze zelf in een 21e eeuw-versie van Jane Austen leven.

 

Coach Carter

coach-carter

Coach Carter (2005) is alweer een waargebeurd verhaal in deze filmtips-post. Het is een sportfilm, maar ook als je niet van sporten houdt, is dit een leuke film om te bekijken. Het verhaal gaat over een basketbalteam dat onder leiding staat van coach Ken Carter. De coach krijgt veel kritiek op zijn manier van coachen. Hij vindt het belangrijk dat ze op het veld goed presteren, maar ze moeten ook in de schoolbanken goed presteren. En daarom laat hij ze een contract ondertekenen dat eisen stelt aan hun schoolprestaties. Als ze niet aan die eisen voldoen, mogen ze niet op het veld staan. Dit levert uiteraard de nodige kritiek en problemen op. Maar, zoals een echte feel good movie betaamd: aan het einde is iedereen blij met de eisen die Coach Carter heeft opgesteld.

 

Georgia Rule

Gerogia-rula

Georgia Rule (2007) is voor de avond waarop je een meidenfilm wil kijken. Rachel (Lindsay Lohan) is een rebelse tiener, die door haar labiele moeder wordt gedwongen om de zomer bij haar grootmoeder door te brengen. De reis die Rachel moet maken en het verblijf bij haar oma, zorgen ervoor dat zij geestelijk sterker en volwassener wordt. Het is geen ingewikkeld verhaal, maar kijkt lekker weg na een drukke werkdag.

Comments (2)

  1. Dina

    Die eerste lijkt me heel mooi. Ik vond The Help ook een hele mooie film, maar wel zielig en pijnlijk.

  2. Rianne

    Georgia Rule is echt zo’n film die ik nodig heb, zo’n film waar je eigenlijk niet bij na hoeft te denken. Leuk lijstje!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: