Dierenhart

“Er loopt hier een fluffy kat in de buurt, misschien zien we die zo nog wel”, zegt Siesja. Een paar seconden later stopt er een auto en twee mannen stappen uit. Beiden boven de 40, een beetje gezet en échte Amsterdammers.

Een van de mannen begint te roepen. De andere man vraagt vriendelijk doch dringend aan de man met de loslopende hond of zijn hond even aan de lijn mag. Het is duidelijk dat de mannen iets komen doen.

De hond is aangelijnd, begin maar”, zegt de ene man. De andere man pakt een blik kattenvoer uit zijn jaszak. De mannen geven twee katten te eten en kijken hoe ‘Jaja’ en ‘Gringo’ het eten op eten. Man: “Al 4 jaar voeren wij iedere dag deze twee katten, misschien al 5 jaar. Ze horen ons al aankomen en dan geven wij ze twee blikjes voer. Het is een mannetje en een vrouwtje. We hebben ze wel laten helpen hoor, want anders voeren we binnen no time 200 katten. Dat ze geholpen zijn zie je aan het oortje wat half afgeknipt is, dat doen ze met gesteriliseerde zwerfkatten”.

De twee mannen wonen in Tuindorp, dichtbij de plek waar de katten leven. En zolang de katten in leven zijn zullen zij iedere dag de katten eten geven, want wij hebben wel een dierenhart. Twee potjes per dag, veertien potjes per week. Man: “Tegenwoordig staat er een aparte vuilnisbak voor de afval van het kattenvoer, vroeger pleurde ik het in de goot, maar dat liep een beetje uit de hand”.

Als de katten het eten op hebben, verdwijnen de mannen weer. “Tot morgen Jaja en Gringo!

NDSM werf, 2-2-2013

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: