Als ik fotografeer

Als ik fotografeer dan zie ik meer. Als ik fotografeer onthoud ik meer. Als ik fotografeer geniet ik meer. Geen haar op mijn hoofd die er over denkt om mijn fototoestel niet mee te nemen. Soms mijn dslr, soms een klein cameraatje, soms mijn telefoon.

Als ik weet dat ik foto’s ga maken, dan gaat er een knopje om in mijn hoofd. Ik kijk anders naar gebouwen, naar mensen, naar landschappen. Ik let op de kleuren om me heen en denk in hoe een beeld er in zwart-wit uit zal zien. Ik kijk om me heen, zoekend naar bijzondere details. Ik zoek naar verhogingen en rare hoekjes om vanuit een ander perspectief een foto te maken.En als ik de camera nog niet in mijn hand heb, is de uitsnede in mijn hoofd al gemaakt.

Verbaasd ben ik als ik hoor dat mensen geen foto’s maken omdat ze dan niet van het moment genieten. In mijn hoofd werkt het anders. Door de focus die ik op dat moment heb, vergeet ik alles om me heen en heb ik alleen oog voor het onderwerp. En daardoor zie ik meer, onthoud ik meer en geniet ik meer.

 

(en de foto die je me hierboven ziet maken, zie je hieronder)

P1000398k

 

Comments (5)

 1. Celine

  Dit is echt een kijk op fotograferen die ik nooit had bedacht! Leuk om dat zo eens te lezen :)

 2. Ellis

  Hahhaha, ik kom voor het eerst op jouw blog en moet zo lachen om dat 50% catlady, 50% geek. xD

  1. Lieke Spijker

   Haha, maar het is zo waar :)

 3. Nelleke Poorthuis

  Zo ervaar ik het inderdaad ook! Mooi opgeschreven. :)
  Ik verwijs mensen ook vaak naar deze comic: https://xkcd.com/1314/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: