Over sporten enzo

korfbal

Ik heb het echt geprobeerd hoor, hardlopen. Maar ik ben er gewoon niet voor gemaakt. Vol goede moed begon ik met de trainingslessen van Evy. Want ik moest-en-zou wel een beetje kunnen hardlopen. Ik ben nu bij les 6. Nog geen enkele les ben ik compleet afgepeigerd geweest. Maar een paar minuten achter elkaar domweg hardlopen? Mwah, soms lukt het en soms niet. Eerlijk gezegd verveel ik me een beetje tijdens het hardlopen.

Ik heb wel eens gehoord van een fanatieke hardloper: ‘Je bent zelf je grootste tegenstander!’ Maar in mijn hoofd ben ik mijn grootste voorstander. “Zullen we stoppen met hardlopen en een filmpje gaan kijken?” Veel beter idee Liek!

Mijn grootste tegenstander moet op een veld staan die ik op dat moment het leven zuur probeer te maken. Kosten wat het kost mag ze geen doelpunt maken. Ik wil haar meer laten rennen dan eigenlijk nodig is. Ik wil doelpunten maken, naar een bal toe rennen en aanvallen opzetten.

Dus sta ik vanavond voor de 2e keer, sinds mijn stop van zo’n 8 jaar, weer op een korfbalveld. Waar ik met hardlopen na 2 minuten denk “ik stop ermee“. Heb ik de eerste training geen één keer opgegeven. Oke, ik was wel heel blij toen iemand eindelijk die 20 doorloopballen had gemaakt. En ik heb met partijtje de meeste tijd lekker toegekeken. Maar het was wel heel leuk. Want ik rende wat, deed pogingen om de bal weer een paar keer in de korf te gooien en probeerde me wat spelregels te herinneren.

En aan het einde? Ja toen was ik afgepeigerd, een gevoel wat me met hardlopen niet gelukt is.

korfbalblog

Comments (10)

 1. wilja

  Ik heb echt bewondering voor je dat je het na al die jaren weer oppakt. Knap hoor.!

 2. Elisa van Kostelijkleven

  Wat super tof dat je dat weer gaat doen!!!

 3. Lyanne

  Mooi artikel! Knap dat je het gewoon weer durft op te pakken. Ik zeg eerlijk dat ik ook meer een teamsporter ben. Maar het kost zoveel tijd en ik ben bang dat ik het verleerd ben haha. Had jij daar geen last van? Ik ben daarom toch maar gaan hardlopen en ik moet zeggen dat het me erg goed bevalt.

  1. Lieke Spijker

   Haha daar was ik in eerste instantie ook een beetje bang voor. Maar het blijkt echt dat je het gewoon niet verleerd. Ik heb het van mijn 6e tot 18e gedaan, dus die bewegingen zitten er gewoon ingeroest ofzo ;-) Het neemt wel meer tijd in beslag dan hardlopen, maar je krijgt er ook gezelligheid voor terug.

 4. Rianne

  Wat grappig haha! ’t Is maar net welke sport goed bij je past :)

 5. De Veganosaurus

  Wat gaaf! Je moet ook gewoon doen waar je blij van wordt, anders houd je het nooit vol!

 6. Iris

  Wat goed dat je lekker weer bent gaan korfballen! Ik volleybal zelf en vind het heerlijk. Je bent veel meer bezig met het spelletjes en alles bijhouden dan dat je denkt aan hoe moe je wel niet bent.
  Lekker korfballen dus :D

 7. Danielle

  Hiephoi, ik kom je een keertje aanmoedigen hoor! ;)

  1. Lieke Spijker

   Ha, dat staat hier dus mooi zwart op wit he!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: