Hier gaan we heel wat beleven

“Zaterdag was de mooiste dag van de week en je wist als je naar je vriendjes keek; hier gaan we heel wat beleven” klonk op de radio toen ik zaterdagochtend van Haarlem naar Zevenaar reed. Muziekje aan, raam op een kiertje en de sporttas op de achterbank.

Ik was onderweg naar het mixtoernooi bij de korfbalclub waar we alle vier zijn begonnen met korfbal. Waar mijn broer en broertje nog steeds korfballen. Met het gezin, en aanhang, hadden we een team gevormd. De Spijkertjes bestond uit: vier fanatieke korfballers, één niet-korfballer en ik -als half-wel en half-niet-korfballer-.

Eigenlijk zou ik willen zeggen dat we één doel hadden: winnen. Maar dat is niet zo. Een beetje ballen voor de leuk was meer het doel. Maar naarmate de wedstrijden vorderden werden we steeds iets fanatieker. Tot de laatste poulewedstrijd. We hadden uitgerekend dat we minimaal gelijkspel moesten halen. Dat maakte het doel voor die wedstrijd duidelijk: winnen. En dat lukte, we mochten in een finale om de 3e en 4e plek spelen.

Uiteindelijk zijn we vierde geworden. Een leuke plek als startend mixtoernooiteam. Maar volgend jaar willen we minimaal in de top-3 staan. Want dan verwachten we minimaal 5 doelpunten per wedstrijd van de kleinste Spijker hieronder.
IMG_5527

Comments (3)

 1. Karlijn

  All Stars! Ik las de titel en begon meteen mee te zingen :) Fijn dat jullie zo’n leuke dag hebben gehad. X

  1. Lieke Spijker

   Haha, toen het nummer op de radio kwam was ik ook heel hard mee aan het zingen!

 2. Eva

  Aaah ik ben weer helemaal terug in ons huis waar we vroeger All Stars met z’n allen keken! En die foto, zo, zo lief!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: