Filmtips #1

November. Hoogste tijd om vaker een film te kijken. Ik kijk de laatste tijd meer films door Cinetree, maar ook commerciële films komen gewoon voorbij. Mijn favoriet uit dit lijstje is: A thousand times good night, maar ik keek er meer!

Le Mari de la Coiffeuse
le-mari-de-la-coiffeuse-544855l

Le Mari de la Coiffeuse (1990) is voor de liefhebber van Franse Films (moi!). Een simpel verhaal en er gebeurd weinig spannends. Toch is het verhaal zo puur en zo mooi. Het gaat over een man die als kind al droomt om ooit met een kapster te trouwen. En dit lukt. Het verhaal neemt je mee in het liefdeverhaal van deze twee mensen. Het einde kwam voor mij heel onverwachts. Maar het was zo liefdevol. Bekijk hier de trailer.

Fish tank

fishtank
Fish Tank (2010) gaat over een meisje dat heel erg verlangt naar een normaal gezin. Ze woont samen met haar moeder en zusje in een flatje. Haar moeder ontmoet een man en daardoor komt het verlangen van een normaal gezin dichtbij. Mia is onder de indruk van deze man, tot ze erachter komt wat voor een geheim hij met zich mee draagt. Dat ontaard in een dramatisch hoogtepunt. Bekijk hier de trailer.

Capturing the Friedmans

Friedmans_01

Capturing the Friedmans (2003) is een documentaire. Dit vond ik zo’n wonderbaarlijk verhaal. Je ziet een gelukkig gezin. Vader, moeder en drie zoons. Tot vader en zoon worden opgepakt en worden beticht van honderden vreselijke misdaden. Het is de montage die het verhaal zo bijzonder maakt. Je kijkt namelijk naar beelden vanuit publiek perspectief, maar er is ook gebruik gemaakt van unieke beelden die de gezinsleden zelf opnamen ten tijde van de hoogoplopende spanningen binnen het gezin. Aan het einde van het verhaal weet je nog steeds niet of vader en zoon de waarheid spreken, of niet. Bekijk hier de trailer. 

Frozen

Frozen-movie-poster
Frozen (2013) had ik nog nooit gezien. Een vriendin van mij heeft herhaaldelijk gevraagd of ik de film al gekeken had en moest de vraag telkens met ‘nee’ antwoorden. (maar nu heb ik hem gezien hoor, Miek!) Toen ik ook nog hoorde dat dit de best bekeken Disneyfilm is, moest ik natuurlijk de film bekijken. Een leuke film voor de zondagmiddag, zeker als het sneeuwt en koud is! Bekijk de trailer hier.

A thousand times good night

le-mari-de-la-coiffeuse-544855l

A thousand times good night(2013) gaat over een vrouw die tot de beste oorlogsfotografen van de wereld behoort. Haar echtgenoot eist dat ze stopt met haar gevaarlijke werk, uit angst zijn vrouw en moeder van hun jonge dochters te verliezen. Rebecca staat voor een onmogelijke beslissing, want hoewel ze zielsveel van haar gezin houdt, kan ze zich ook geen leven zonder haar werk voorstellen. Een heel mooie film. Al had ik liever nog meer scenes gezien in het oorlogsgebied. Bekijk hier de trailer.

Meer?

Wil je meer tips? Bekijk dan zeker deze filmtips-lijst!

Comments (5)

 1. Sas

  Wat een leuke tips, heb zelf alleen Frozen gezien :)

 2. Danielle

  Oeh, Le Mari de la Coiffeuse gaat op mijn lijstje. De rest heb ik (dankzij jou oa) al gezien!

 3. Nicetobeout

  Die capturing the Friedmans klinkt zeer indrukwekkend!

 4. Eva

  A thousand times good night lijkt me echt heel erg mooi!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: