Filmtips #3

Films over idealen, over liefde, over oorlog en over nog meer liefde. Ik heb weer een boel films gekeken de laatste tijd. De vijf beste films heb ik weer gebundeld is deze filmtips. Laat je inspireren en vergeet de films vooral niet te kijken!

Jeux d’enfants (love me if you dare)

films-format-5-blur
Jeux d’enfants (2003) is een sprookjesachtige franse film. Soms weet je al vanaf de eerste minuut dat je van een film houdt, en dit is zo’n film.

De twee hoofdrolspelers zijn de einzelgängers in hun klas. Samen beginnen ze al op jonge leeftijd het spel van hun leven met een eenvoudige weddenschap. Een weddenschap om te vergeten dat zijn moeder zwaar ziek is en dat de hele klas haar uitscheldt voor smerige Pool. De regels zijn simpel: degene die het speeldoosje in handen heeft, mag de ander de meest uiteenlopende opdrachten geven.Naarmate ze opgroeien worden de uitdagingen steeds meedogenlozer. Maar het verbindt hen tot het eind van hun leven, maakt hen onafscheidelijk in schade en schande. Het spel blijft altijd. En wat onschuldig begon tussen twee kinderen, leidt uiteindelijk tot de grootste uitdaging: elkaar toegeven dat ze niet zonder elkaar kunnen leven…

Laat je onderdompelen in een sprookjesachtige wereld vol creatieve filmische vondsten waarin twee buitenbeentjes voor elkaar bestemd zijn, maar dit niet durven te erkennen.

The broken circle breakdown

broken-cirkel
The broken circle breakdown (2012) is een intens liefdesverhaal vol passie en muziek. De muziek in de film vond ik heel bijzonder en na nog dagenlang nadat ik de film keek, draaide ik de muziek.

De film gaat over Elise en Didier, als ze elkaar ontmoeten is het liefde op het eerste gezicht.Ze zijn echter totaal verschillend. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een band. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst en tegelijkertijd een naïeve romanticus. Zij is de nuchterheid zelve. Wanneer dochter Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet.

Maar het lot slaat toe als Maybelle ernstig ziek wordt. Kan hun relatie dit gevecht doorstaan als twee personen zo van elkaar verschillen of laat de liefde je op het belangrijkste moment dan toch in de steek?

American Sniper

amserican-sniper
American Sniper (2014), deze trailer zag ik in de bioscoop. Normaal houd ik helemaal niet van schiet- en gevechtsfilms, maar toch ging ik deze kijken. Het verhaal is waargebeurd, iets dat ik bij het kijken van de film niet wist, maar toen het aan het einde in beeld kwam te staan, sloeg het in als een bom.

De film gaat over Navy Seal Chris Kyle (Cooper). Deze man is de dodelijkste scherpschutter aller tijden. Door zijn vijanden wordt hij ook wel ‘de duivel’ genoemd. Van 1999 tot 2009 heeft hij de meeste moorden op zijn naam staan als scherpschutter. Je ziet in de film hoe hij als kind al de fijne kneepjes van het vak leert. Later zouden deze fijne kneepjes een prominente rol gaan spelen in de strijd tegen terrorisme die van 9/11 van start ging.

Duik in een verhaal waarin je de angsten leert kennen van een scherpschutter, de keuzes die hij moet nemen en hoe hij om gaat met de spanningen die erbij horen.

Juno

juno
Juno (2007) Deze film ben ik gaan kijken doordat ik hem op Twitter een paar keer voorbij zag komen als favoriete film. En dat kan ik me heel goed voorstellen.

Het verhaal gaat over Juno MacGuff. Ze raakt op haar 16e zwanger van de charmante, maar onhandige Bleeker. Ze besluit de baby onder te brengen bij adoptieouders. Ze gaat opzoek en vindt de ideale adoptieouders voor haar kind in een supermarktkrantje. Ze maakt afspraken met Mark en Vanessa Loring en alles lijkt goed geregeld te zijn, tot iemand roet in het eten gooit.

De film Juno is een fijne film als je zin hebt in een leuke, grappige film met snelle dialogen. Je hoeft er niet echt bij na te denken, maar dat is soms ook heel fijn, toch?

Milk

milkMilk (2008) is het waargebeurde verhaal van Harvey Milk. Hij was de eerste openlijke homoseksuele politicus van Amerika die verkozen werd in een publieke functie. Ik wist eigenlijk niet eens wie de beste man was voor ik deze film keek, maar daarom zijn zulke films zo fijn. Je leert meer over mensen die een belangrijke functie in de geschiedenis hebben gehad.

Tijdens de film zie je hoe hard Harvey Milk strijdt voor zijn rechten. Waar hij tegenaan botst, wie zijn tegenstanders zijn maar vooral wie allemaal met hem meevechten voor zijn idealen. Hij vindt zijn liefde in San Fransisco, maar of die liefde groter is dan het doel waar hij voor strijdt?

Het leven van Harvey Milk laat zien dat bevlogenheid en idealen de wereld daadwerkelijk beter kunnen maken.

Meer?

Wil je meer tips? Bekijk dan zeker deze filmtips-lijst!

Comments (5)

 1. Dina

  Juno is echt een van mijn lievelingsfilms! <3

  1. Lieke Spijker

   Haha volgens mij zag ik de tweet ook bij jou!

 2. Anna Franciscus

  Oh dankjewel voor de tips!

 3. Monique | WritingMonique

  Zoveel films die ik nog moet zien! Milk staat al een hele tijd om mijn te-zien lijstje, en Juno lijkt me ook fantastisch!

 4. Lesley

  Ik ken eigenlijk alleen maar Juno maar die vond ik persoonlijk heel erg tegenvallen eigenlijk! American sniper ben ik heel benieuwd naar :-)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: