Filmtips #2

In de afgelopen 2 maanden heb ik weer een aantal films gekeken. Een paar aanraders heb ik uitgelicht in de hoop dat jullie deze pareltjes ook gaan bekijken.

The Greatest

the-greatestThe Greatest (2009) is een film die ik zekers te weten nog een keer ga kijken. De film is één groot drama. Het jonge stel komt terecht in een auto ongeluk en de jongen overlijdt. De familieleden van de jongen gaan allemaal anders om met dit grote verdriet. De moeder raakt geobsedeerd, de vader wordt het allemaal te veel en ook de broer heeft de nodige struggels. En dan staat zijn vriendin op de stoep met een verrassing. Het is een film met veel ruzie en onbegrip, maar met een heel mooi einde :) Bekijk de trailer hier.

Margin Call

margin-callMargin Call (2011) is een film die ik zonder Cinetree nooit gekeken zou hebben. Een thriller en de financiële sector zijn voor mij niet echt woorden die mij aanzetten tot het kijken van een film. Maar wauw, wat was ik onder de indruk van dit verhaal. Margin Call gaat over de kredietcrisis. Een jonge financieel analist komt erachter dat de bank waarvoor hij werkt in slechte papieren dreigt de komen. Binnen 24 uur moeten er allerlei ingrijpende en morele beslissingen worden genomen die gevolgen zullen hebben voor de globale economie. Na het zien van deze film zul je ietsjes meer begrijpen van de financiële crisis. Bekijk de trailer hier.

As it is in heaven

as-it-is-in-heavenAs it is in heaven (2004) is een overheerlijke feel-good film. Het verhaal gaat over Daniël Daréus, een succesvol dirigent die door een hartaanval noodgedwongen rust moet nemen. Om dit uit te zitten keert hij terug naar zijn geboortedorp. Hier wordt hij geconfronteerd met de stugge bevolking, en de jeugd die hij met hen doorbracht. Toch waagt hij zich eraan het lokale koor te dirigeren.Van deze film word je af en toe een beetje verdrietig, maar ook heel blij. Je wordt meegenomen door de karakters en laten je een hele andere wereld zien. Bekijk de trailer hier.

Gooische vrouwen

Gooische-vrouwenGooische vrouwen 2 (2014) kon natuurlijk niet op mijn lijstje ontbreken. De vier vriendinnen hebben weer een nieuwe verhaal gemaakt. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van de film, alleen de voorstukjes vertelden mij dat ze veel in de sneeuw waren. Maar de film gaat over meer dan dat. Het gaat over liefde, over oud worden maar meer nog vriendschap. Een leuke film om even te kijken als je een makkelijke film wilt zien. Bekijk de trailer hier.

A Seperation

a-seperationA seperation (2011) gaat over een Iranees echtscheidingsdrama. En nee, laat dit je niet weerhouden om deze film te kijken, want A Seperation is met prijzen overladen. Twee mensen die niet met elkaar en niet zonder elkaar kunnen. De vrouw van Nader wil samen met hem en hun dochter Iran verlaten. Er is alleen een probleem, want Nader zorgt voor zijn demente vader en denkt er niet over om zijn vader alleen te laten. De vrouw vertrekt wel. Om wat hulp te krijgen huurt Nader een verzorgende voor zijn vader in. Er gebeurd in deze film zo veel en aan het einde is Nader zo verstrikt geraakt in een web van leugens, manipulatie en confrontaties. Een mooie film om te kijken als je een liefdesfilm wilt zien. Bekijk de trailer hier.

Meer?

Wil je meer tips? Bekijk dan zeker deze filmtips-lijst!

Comments (9)

 1. Karlijn

  As it is in heaven vind ik toch zo’n mooie film. Mijn moeder heeft hem op dvd en zo eens in de zoveel tijd kijken we hem weer eens.
  Gooische Vrouwen heb ik in de bioscoop gezien met mijn zus, lachen gieren brullen! Echt zo grappig weer. X

  1. Lieke Spijker

   Ik vond het ook echt een leuke en mooie film om te kijken. Denk zeker dat ik ‘m vaker gaan bekijken :)

 2. Danielle

  Yessss fijn, ik was een beetje door mijn filmvoorraad heen!

 3. Zina

  Haha jaaaa Gooische Vrouwen, die was zo leuk. Simpel, maar goed vermaak.

  1. Lieke Spijker

   Haha, soms moet je gewoon genieten van dit soort simpele films :)

 4. Estrella

  Gooische vrouwen is zo leuk! De rest ken ik niet, volgens mij ook niet echt mijn genre.

  1. Lieke Spijker

   Dat kan :) De rest valt ook wel onder Art-House films denk ik, ik hou daar juist enorm van!

 5. Paul

  Margin Call heb ik ook gezien, en dat vond ik een prima film. De laatste film staat nog op mijn lijstje om een een keertje te gaan zien. Daar heb ik in het filmhuis destijds een trailer van gezien, als ik het goed heb. Leek me best interessant. Vooral omdat je niet vaak een kijkje in het leven in Iran krijgt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: